​Avisen Politiken skriver

6. Juli 2004, 1. sektion, side 5​

​En udfordring

Crazy-OL og gøgl, overnatning i det fri og dyk efter flaskeposter i havet.

Måske er Rikke Gravesen den, der har givet sig selv den mest håbløse udfordring denne sommer. I hvert fald erkender den 12-årige pige fra Silkeborg småfnisende, at den opgave, som hun og hendes to veninder har valgt at prøve sig selv af med, ikke minder om nogen anden.

Selv ikke her på sommerens måske skæveste bud på en sommerlejr, Fun Camp i det nordlige Djursland.

Af Anne Bech-Danielsen

Den privatejede Fun Camp blev etableret sidste år som et sommertilbud til 11-14-årige børn, som hverken er fodboldfanatikere eller håndboldtossede, men som synes, at lidt af hvert og noget af alt muligt lyder sjovere.

Ikke at deltagerne her ikke kan bruge en formiddag på Ronaldo-driblinger, men tilbuddene spænder bredere fra for eksempel jonglering til skov-svævebaner og 'body-bowling' med styrthjelm ned ad en kegledekoreret skaterrampe.

For ikke at tale om den udfordring, børnene skal vælge at stille sig selv over for i ugens løb. Et par drenge har valgt at spille badminton i to timer uden pause, en anden har fundet på, at han vil løbe ti kilometer på skateboard. Og så er der Rikke Gravesen og hendes veninder.

De har valgt at realisere sig selv med en bedrift af næsten zenbuddhistisk karakter: Rikke og Cecilie og Astrid vil klippe seks kvadratmeter græsplæne. Med efterskolens køkkensaks.

Grineren

Som Lasse Sloth på 13 år når at betro Politiken, allerede inden vi er nået inden for portene til Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole, hvor det hele foregår: »Sådan en lejr her er grineren«. Normalt står efterskolen og dens ethjulede cykler forladt hen i sommerugerne, men så var det, at en 28-årig idrætsbachelor fra Aarhus Universitet fik en ide.

»Hvorfor ikke udnytte de tomme værelser og give børn et alternativt tilbud om bevægelse«, tænkte Rasmus Bak, og han tænkte det højt i nærheden af sin søster og svoger, der netop bestyrede en efterskole og var helt med på ideen om at give en slags forsmag på efterskolelivet.

Derpå fik Rasmus Bak nogle venner til at producere websider, andre til at fortælle om tilbuddet til højre og venstre, og atter andre igen fra idrætshøjskoler og fysioterapeutuddannelser til at stå på som trænere og instruktører »for symbolske beløb, og fordi vil alle sammen synes, at det her er en fed ting at gøre sammen«.

Sidste år var Fun Camp på skinner for første gang som et ugelangt tilbud om »bevægelse og sjov og kammeratskab«, og flere af denne sommers 83 børn fra hele landet er gengangere.

Vildt sjovt!

»Det er vildt sjovt at være her, og man lærer så mange nye at kende«, fortæller fynske Frederikke Dalsgaard, 13, der sammen med veninden har læst om Fun Camp på nettet.

Frederikke ved det ikke endnu, men i dag skal hun med en gruppe på cykel ned til en strand, hvor de skal finde ud af, hvordan de ved hjælp af to kanoer og et surfbræt kan finde en række skjulte flaskeposter under vandet og få dem op.

Derefter skal de hjem og sove i bivuak og lave mad over bål, fortæller Rasmus Bak mellem de afbrydelser, der opstår, når han selv brøler »Flot!« ud over banen, eller når en pige på ethjulet cykel hviner: »Jeg gjorde det!«.

anne.bech@pol.dk

Fun Camp

Telefon: 61 66 66 97

Mail: info@funcamp.dk

Facebook

Følg Fun Camp i dag

Find os her