fbpx

Som Lasse Sloth på 13 år når at betro Politiken, allerede inden vi er nået inden for portene til Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole, hvor det hele foregår: »Sådan en lejr her er grineren«. Normalt står efterskolen og dens ethjulede cykler forladt hen i sommerugerne, men så var det, at en 28-årig idrætsbachelor fra Aarhus Universitet fik en ide.

»Hvorfor ikke udnytte de tomme værelser og give børn et alternativt tilbud om bevægelse«, tænkte Rasmus Bak, og han tænkte det højt i nærheden af sin søster og svoger, der netop bestyrede en efterskole og var helt med på ideen om at give en slags forsmag på efterskolelivet.

Derpå fik Rasmus Bak nogle venner til at producere websider, andre til at fortælle om tilbuddet til højre og venstre, og atter andre igen fra idrætshøjskoler og fysioterapeutuddannelser til at stå på som trænere og instruktører »for symbolske beløb, og fordi vil alle sammen synes, at det her er en fed ting at gøre sammen«.

Sidste år var Fun Camp på skinner for første gang som et ugelangt tilbud om »bevægelse og sjov og kammeratskab«, og flere af denne sommers 83 børn fra hele landet er gengangere.