fbpx

Måske er Rikke Gravesen den, der har givet sig selv den mest håbløse udfordring denne sommer. I hvert fald erkender den 12-årige pige fra Silkeborg småfnisende, at den opgave, som hun og hendes to veninder har valgt at prøve sig selv af med, ikke minder om nogen anden.

Selv ikke her på sommerens måske skæveste bud på en sommerlejr, Fun Camp i det nordlige Djursland.

Af Anne Bech-Danielsen

Den privatejede Fun Camp blev etableret sidste år som et sommertilbud til 11-14-årige børn, som hverken er fodboldfanatikere eller håndboldtossede, men som synes, at lidt af hvert og noget af alt muligt lyder sjovere.

Ikke at deltagerne her ikke kan bruge en formiddag på Ronaldo-driblinger, men tilbuddene spænder bredere fra for eksempel jonglering til skov-svævebaner og ‘body-bowling’ med styrthjelm ned ad en kegledekoreret skaterrampe.

For ikke at tale om den udfordring, børnene skal vælge at stille sig selv over for i ugens løb. Et par drenge har valgt at spille badminton i to timer uden pause, en anden har fundet på, at han vil løbe ti kilometer på skateboard. Og så er der Rikke Gravesen og hendes veninder.

De har valgt at realisere sig selv med en bedrift af næsten zenbuddhistisk karakter: Rikke og Cecilie og Astrid vil klippe seks kvadratmeter græsplæne. Med efterskolens køkkensaks.