fbpx

De to uger med Fun Camp er fyldt med godt 80 børn fra fortrinsvis Østjylland. I løbet af ugen ser programmet i overskrifter sådan ud: Crazy Olympics, Gøgl og præstationsdag, Store turneringsdag, (Vi)vild i det fri, Fri formiddag, overraskelse og afslutningsfest. Idémand og styrmand bag det hele, er den 28-årige Rasmus Bak, bachelor i idræt fra Århus Universitet og pt. specialeskrivende.​

Han har syv venner og kolleger med som medundervisere, og de gi’r den hele armen sammen med børnene. »Det er virkelig nogle gode, unge folk, jeg har håndplukket, og jeg kender dem alle sammen. Vi har det sjovt sammen, og det kan deltagerne se. Børnene siger til os: ”Hvor er det fedt, at I gider være med”, og der er en stor ildsjæls-faktor i det her. Samtidig får vi virkelig meget igen fra børnene,« fortæller Rasmus Bak.

​Mange nye venskaber ser dagens lys på Fun Camp, og selv i lang tid efter er der kontakt mellem børnene. Fællesskabet og samværet er i højsædet på lejren. Måske en forsmag på det at få venner for livet på en efterskole.

»Jeg har været så heldig at møde mange voksne mennesker, der har givet mig gode idrætsoplevelser i mit liv, og det vil jeg gerne formidle. Og så har vi alle sammen her lyst til at lave noget anderledes – og det er både nogle helt ”crazy” ting og så almindelige konkurrencer,« siger Rasmus Bak. Blandt de mere skøre ting er bodybowling, paperball-battle, cykelslangefodbold og inddeling i lande med flag, åbningsceremoni, medaljer og aftenhygge, mens der også er mere traditionelle aktiviteter og idrætsoplevelser i løbet af ugen. Desuden er der en hel dag i det fri med cykling, kanotur, svømning, bål og overnatning i hjemmelavet bivuak.

At børn fra hele Østjylland melder sig til Fun Camp, skyldes at Rasmus Bak har været rundt på mange skoler i det østjyske og fortalt om Fun Camp og delt foldere ud. Og efter sidste år har mund-til-mund metoden også vist sig at være effektiv.

Rasmus Bak synes, det er helt optimalt at det foregår på en efterskole. »Det er en rigtig god forsmag på efterskolen, og alle lærerne på Fun Camp har enten været på efter- eller højskole. Det er vigtigt, at vi formidler de oplevelser, man kan få på en efterskole, og vi oplever jo børnene i den grad blomstre op. Der er også konflikter, og det lærer vi meget af – det udvikler os pædagogisk.

Men alt i alt er det meget velfungerende børn, der kommer her, selv om der også kommer børn, som kommunen betaler for. De er jo vant til at være besværlige og til en side, men de får en kæmpeoplevelse her på Fun Camp uden at være bøvlede eller besværlige på nogen måde,« siger Rasmus Bak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *